Lifestyle

Blog

New

New

Fitness

Fitness

Lifestyle

Lifestyle

Voeding

Voeding

workouts

workouts

Geestelijk welzijn

Geestelijk welzijn

Verhalen van leden

Verhalen van leden

Podcast

Podcast

PT is mijn redding

Mijn verhaal

Lifestyle
2022-09-28 | By: Joan Fontein
 PT is mijn redding

Na 72 PT sessies bij personal trainer Freya van Snap Fitness Terneuzen is het tijd om  mijn verhaal te doen.

 Joan5

Met personal trainer Freya

Het waarom


Sporten gaat (te) vaak over het fysieke plaatje. PT was voor mij in eerste instantie een manier om evenwicht te zoeken tussen sporten en leven met een chronische ziekte (narcolepsie met kataplexie)* en de frustraties en beperkingen die dat met zich meebrengt.

*narcolepsie is een slaap-/waakstoornis

*kataplexie is een kortdurende en voorbijgaande spierverslapping van de skeletspieren die optreedt bij helder bewustzijn. Daardoor kan men deze spieren even niet meer gebruiken om te bewegen.

Joan2

Voordat ik startte met Personal Training

Mijn houding

Ik was de persoon die de bar neer smeet in een groepsles als iets niet foutloos ging, de fitness zelf niet in durfde omdat ik niet wist wat ik moest doen en simpelweg te weinig zelfvertrouwen had. Hierdoor was fitness ook gewoon echt niet leuk. Ergens kwam het besef dat mijn houding me in de weg zat, zowel sportief als privé, en kwam de noodzaak om hier iets aan te doen.

Hier kwam Personal Trainer Freya om de hoek. 

Joan3

Beter in mijn vel

Als je openstaat voor eerlijke feedback en houdt van een gezonde dosis humor en sarcasme, dan ben je bij Freya aan het goede adres.

PT is niet altijd makkelijk geweest, fysiek én mentaal, maar na zo'n 1.5 jaar en in totaal een kleine 20kg lichter durf ik echt wel te zeggen dat we samen succes hebben geboekt.

Ik smijt niet meer met gewichten als iets niet lukt, kan soms zelf lachen om mijn eigen fouten zonder te oordelen. De ene dag is nou eenmaal beter dan de andere, en zeker met mijn aandoening. Ik heb plezier in wat ik doe en ben zoveel sterker geworden. Obviously lichamelijk, maar ook in m’n hoofd.

Conclusie

Joan4

Feeling good!

Als ik dan één ding mee mag geven wat ik van m'n coach heb geleerd, dan is het wel dat iedereen anders is en dat je jezelf simpelweg niet kunt vergelijken met anderen. Als je bereid bent te werken aan je doelen is er voor iedereen uiteindelijk ruimte voor succes. Vergeet alleen niet om onderweg naar je einddoel ook plezier te hebben!

 

More on this topic

Don't want to miss anything?

Get the latest recipes, workouts, success stories, tips and more right in your inbox.

Search the blog

Loading